Popusti čak do -30% • DIZAJN ZA SVAKI DAN • ⭐ (4,9/5) 2500+ Recenzija

Pristanak na korištenje cookies

Društvo Dovido s.r.o. [d.o.o.], sa sjedištem na adresi Štiavnička 561, 97681, Podbrezova, MBS: 52298434, OIB: SK2120973173, upisano u trgovačkom registru Okružnog suda Banska Bystrica, odjeljak Doo, uložak 36234/S. Administrator internet trgovine www.dovido.hr izjavljuje da se svi osobni podaci (u daljnjem tekstu „podaci“) smatraju strogo povjerljivim i postupa se s njima u skladu s važećim zakonskim odredbama u području zaštite osobnih podataka.

 

Sigurnost Vaših osobnih podataka je za nas prioritet. Stoga posvećujemo osobnim podacima i njihovoj zaštiti dužnu pažnju. U ovim Načelima obrade osobnih podataka („Načela“) želimo Vas obavijestiti o tome koje osobne podatke prikupljamo o Vama i kako ih dalje koristimo.

 

 1. Osobni podaci i njihova obrada

1.1. Kategorije osobnih podataka

 

Prikupljamo različite podatke ovisno o tome koje naše usluge koristite.

 

Kad kupujete kod nas, prikupljamo:

 

 • Ime i kontakt podatke. Ime i prezime, e-mail adresu, poštansku adresu, adresu za naplatu, broj telefona, bankovne podatke

 

 • Podaci nastali na temelju trajanja ugovora - kupljeni proizvodi, segment kupaca, količina pruženih usluga

 

Ako primate marketinške poruke od nas, prikupljamo:

 

 • Ime i kontakt podatke - e-mail adresa i ime.

 

Također obrađujemo sljedeće osobne podatke:

 

 • Podaci iz komunikacije između Dovido s.r.o. i kupca
 • Zapisi o ponašanju na web stranicama kojima upravlja društvo Dovido s.r.o.

 

1.2. Svrha obrade osobnih podataka:

 

Pružanje usluga i njihovo poboljšanje. Kako bismo mogli pružati ponuđene usluge i poboljšavati ih na vaše zadovoljstvo, obrađujemo vaše osobne podatke. To uključuje:

 

Obradu narudžbe robe ili usluga naručenih putem naše web stranice, e-maila ili potrošačkog telefona. Zakonski razlog u ovom slučaju je potreba za ispunjavanjem kupoprodajnog ugovora i kod odabranih podataka ispunjavanje zakonskih obveza (npr.  Računovodstveni dokumenti).

 

Služba za korisnike. Kako bismo Vam mogli pružati korisničku podršku i ukloniti eventualne probleme u ispunjavanju kupoprodajnog ugovora, obrađujemo vaše osobne podatke na temelju neophodnog ispunjavanja ovih ugovora.

 

Komunikacija. Prikupljene podatke koristimo u svrhu komunikacije sa vama i njezine individualne prilagodbe. Na primjer, možemo Vas kontaktirati putem telefona, e-maila, kako bismo vas podsjetili da u svojoj online košari imate robu, pomogli vam da dovršite narudžbu, obavijestili vas o trenutnom statusu vašeg zahtjeva, narudžbe ili reklamacije ili od vas dobili dodatne informacije vezane uz njih.

 

Poboljšavanje usluga. Podatke koristimo za kontinuirano poboljšavanje naših usluga i sustava uključujući dodavanje novih funkcija te istovremeno s ciljem donositi informirane odluke koristeći cjelovite analize i business inteligence, sve to zasnovano na našem legitimnom interesu koji polazi od slobode poslovanja i temelji se na potrebi poboljšavanja pružanih usluga radi uspjeha u gospodarskom natjecanju. Kako bismo osigurali dovoljnu zaštitu vaših prava i interesa, u svrhe poboljšavanja koristimo osobne podatke u anonimnom obliku.

 

 • Zaštita, sigurnost i rješavanje sporova. Podatke možemo obrađivati na temelju legitimnog interesa radi osiguranja zaštite i sigurnosti naših sustava i naših kupaca, otkrivanja i sprečavanja prijevara, rješavanja sporova i provođenja naših dogovora na temelju legitimnog interesa.

 

 • Marketinške ponude.

 

Newsletter e-mailom (poslovna obavijest)

 

Šaljemo vam poslovne obavijesti vezane uz proizvode slične onima koje ste kupili.

Ove poslovne obavijesti uvijek možete odbiti putem poveznice za odjavu koja je navedena u svakom e-mailu. Za odjavu od zaprimanja novosti se također možete obratiti našoj službi za kupce ili službeniku za zaštitu osobnih podataka.

Ako se odjavite od zaprimanja poslovnih obavijesti, nećemo više moći koristiti vaše elektroničke kontakte u ove svrhe. Opet ćemo ih početi koristiti, ako ih registrirate ili ako ih izričito zatražite.

 

Marketinške ponude koje vam se prikazuju mogu biti odabrani na temelju drugih informacija koje smo o vama prikupili tokom vremena, na temelju kontakt podataka, demografskih podataka, omiljenih stavki i podataka o upotrebi naših proizvoda i web stranica (kolačići, IP adresa, podaci dobiveni od vašeg preglednika, podaci o klikovima, prikazane poslovne obavijesti, viđeni proizvodi). Ne provodimo potpuno automatiziranu obradu koja bi za nas rezultirala pravnim učincima.

 

Imate pravo u bilo kojem trenutnu besplatno podnijeti prigovor na ovu obradu. Kontakt podaci su navedeni na kraju ovog dokumenta.

 

 • Obrada kolačića s web stranica kojima upravlja društvo Dovido s.r.o.

 

Ako su u vašem internet pregledniku omogućeni kolačići, obrađujemo zapise o ponašanju na temelju kolačića smještenih na web stranicama kojima upravlja društvo Dovido s.r.o., kako bismo osigurali bolji rad web stranica Dovido s.r.o. te za potrebe online oglašavanja društva Dovido s.r.o.

 

Više informacija ćete naći u posebnom poglavlju ovog dokumenta.

 

1.3. Prijenos osobnih podataka trećim osobama

 

Vaši osobni podaci bit će preneseni trećim osobama ili će drugačije biti preneseni samo ako je to nužno za ispunjenje narudžbe, na temelju legitimnog interesa ili ako ste se unaprijed s time složili.

 

a) društvima sestrama i obrađivačima na temelju ispunjavanja kupoprodajnog ugovora za obavljanje internih procesa i postupaka

b) društvima koja izdaju kreditne kartice, pružateljima usluga platnog prometa s ciljem obrade plaćanja te bankama na temelju vaše narudžbe u svrhu ispunjenja kupoprodajnog ugovora

c) prijevoznicima u svrhu isporuke naručenih proizvoda ili usluge i rješavanja reklamacija uključujući odustajanja od ugovora

d) našim partnerima u shemama lojalnosti u koje se uključite

e) ostalim pružateljima usluga, trećim osobama uključenim u obradu podataka

f) trećim osobama, npr. sudovima radi naplate ili sklapanja bilo kojeg ugovora s vama

g) javnim tijelima (npr. policiji)

h) trećim osobama koje provode ispitivanje javnog mnijenja među kupcima

 

Ako treće osobe koriste podatke u okviru svog legitimnog interesa, administrator za takvu obradu ne snosi nikakvu odgovornost. Ova obrada uređena je načelima obrade osobnih podataka dotičnih tvrtki i osoba.

 

 1. Korisnički račun i kupnja bez registracije

 

 1. a) U okviru korisničkog računa dobivate direktni pristup svojim podacima, uključujući njihovo uređivanje i na taj način možete pregledavati svoje podatke o dovršenim i nedovršenim narudžbama. Svojim osobnim podacima možete upravljati i putem korisničkog računa.
 2. c) Ako ne želite otvoriti korisnički račun za ostvarenje kupnje, u našoj e-trgovini možete kupovati i bez registracije, tj. i bez da budete član.

 

 1. Sigurnost osobnih podataka i rok čuvanja

3.1. Sigurnost osobnih podataka

 

 1. a) Vaši osobni podaci nam se prenose u šifriranom obliku. Koristimo SSL (secure socket layer) sustav za kodiranje. Naše web stranice i druge sustave osiguravamo pomoću tehničkih i organizacijskih mjera od gubitka i uništavanja vaših podataka, od pristupa neovlaštenih osoba vašim podacima, od njihovih izmjena ili širenja.
 2. b) Od naših obrađivača zahtijevamo dokaz usklađenosti njihovih sustava s uredbom GDPR.
 3. c) Pristup vašem korisničkom računu mogući je samo nakon unosa vaše osobne lozinke. U vezi toga želimo vas upozoriti da je izuzetno važno da svoje pristupne podatke ne otkrivate trećim osobama i da nakon što završite svoju aktivnost na korisničkom računu uvijek zatvorite svoj web preglednik, prije svega tada, kada dijelite računalo s drugim korisnicima. Dovido s.r.o. ne preuzima odgovornost za zlouporabu korištenih lozinki, osim ako je Dovido s.r.o. izravno uzrokovalo takvu situaciju.

.

3.2. Vrijeme obrade

 

Osobne podatke obrađujemo i čuvamo

 

 • Tijekom vremena koje je potrebno za osiguranje svih prava i obveza koje proizlaze iz kupoprodajnog ugovora, tj. tijekom narudžbe i jamstvenog roka
 • Godinu dana nakon isteka jamstvenog roka za rješavanje mogućih sporova
 • Tijekom vremena kada je Dovido s.r.o. dužno kao voditelj obrade čuvati ih u skladu s opće važećim zakonskim propisima. Računovodstveni dokumenti poput računa koje je ispostavilo društvo Dovido s.r.o. se u skladu sa zakonom čuvaju 10 godina od njihovog izdavanja.
 • Pristanak na slanje marketinških ponuda vrijedi 4 godine ili do opoziva
 • Komunikacija 2 godine
 • Natjecanja 1 godinu

 

U ostalim slučajevima vrijeme obrade proizlazi iz svrhe obrade ili je određeno zakonskim propisima u području zaštite osobnih podataka.

 

 1. Prava subjekta podataka

 

a) Ako obrađujemo vaše osobne podatke, u bilo kojem trenutku možete zatražiti besplatnu informaciju o obradi svojih osobnih podataka.

b) Ako smatrate da obradu osobnih podataka vršimo u suprotnosti sa zaštitom vaših osobnih podataka i zakonskim uvjetima zaštite osobnih podataka, možete zatražiti objašnjenje, tražiti da riješimo ovakvo stanje, no prije svega možete tražiti popravak, dopunu, brisanje osobnih podataka ili njihovo blokiranje.

c) Također imate pravo u bilo kojem trenutku kontaktirati sa svojim zahtjevom službenika za zaštitu osobnih podataka ili Ured za zaštitu osobnih podataka.

d) Svoj pristanak s obradom osobnih podataka možete u bilo kojem trenutku povući. Ako povućete pristanak na obradu osobnih podataka, vaši će osobni podaci biti izbrisani ili anonimizirani; međutim, to se ne odnosi na osobne podatke koje Dovido s.r.o. treba radi ispunjenja zakonskih obveza (npr. za obradu zaprimljene narudžbe) ili radi zaštite svog legitimnog interesa. Do likvidacije  osobnih podataka će doći i tada, kada osobni podaci neće biti potrebni za određenu svrhu ili ako je čuvanje vaših osobnih podataka nedopušteno iz drugih razloga propisanih zakonom.

 

 1. Web stranice

5.1. Kolačići

 

Naše stranice koriste tzv. kolačiće, kako bi naša ponuda bila za vas relevantna, zanimljiva i korisnički ugodna. Kolačići su male tekstualne datoteke koje su pohranjene u vašem računalu, pametnom telefonu ili drugom uređaju, a koje se koriste u vašem pregledniku. Više informacija o kolačićima možete naći ovdje. Kolačiće koristimo primjerice:

 • Za ispravnu funkcionalnost košarice kako biste na što jednostavniji način dovršili svoju narudžbu
 • Za memoriranje vaših podataka za prijavu kako ih ne biste morali ponovo unositi
 • Za najbolju moguću prilagodbu naših stranica vašim potrebama zahvaljujući praćenju posjeta, vašeg kretanja po stranicama i korištenih funkcija
 • Za utvrđivanje informacija o gledanju oglašavanja, kako vam ne bismo prikazivali oglašavanje za proizvode, za koje niste zainteresirani

 

Neki kolačići mogu prikupljati podatke koje zatim koriste treće strane i koje npr. izravno podržavaju naše oglašavanje (tzv. „kolačići trećih strana“). Na primjer informacije o artiklima kupljenim na našim stranicama može koristiti reklamna agencija u okviru prikazivanja i prilagodbe internetskih reklamnih bannera na web stranicama koje posjećujete. Međutim, na temelju takvih podataka vas nije moguće prepoznati.

 

5.2. Korištenje kolačića

 

Kolačići koji se koriste na našim stranicama mogu se podijeliti u dvije osnovne vrste. Kratkoročni, tzv. „Session cookie“, brišu se čim završite posjet našim stranicama. Dugoročni, tzv. „Persistent cookie“, ostaju pohranjeni u vašem uređaju puno duže ili dok ih ručno ne izbrišete (vrijeme pohrane kolačića u vašem uređaju ovisi o postavkama samih kolačića i o postavkama vašeg preglednika).

 

Kolačići se mogu podijeliti također prema njihovoj funkcionalnosti:

 

 • Analitički koji nam pomažu povećati korisničku udobnost naših web stranica na način da shvatimo, kako ih korisnici koriste
 • Konverzni koji nam omogućuju analizirati uspješnost različitih kanala prodaje
 • Tracking kolačići (za praćenje) koji nam u kombinaciji s konverznim pomažu analizirati uspješnost različitih kanala prodaje
 • Remarketinški koje koristimo za personaliziranje sadržaja oglašavanja i njihovo ispravno ciljanje
 • Esencijalni koji su bitni za osnovnu funkcionalnost web stranica

 

5.3. Odbijanje kolačića

 

Postavke korištenja kolačića su sastavni dio vašeg internetskog preglednika. Većina preglednika automatski prihvaća kolačiće prema izvorno zadanim postavkama. Kolačiće možete pomoću vašeg web preglednika odbiti ili ih možete ograničiti na vrste koje sami odaberete.

 

Informacije o preglednicima i načinu kako postaviti izvorne postavke za kolačiće naći ćete na sljedećim web stranicama ili u drugoj dokumentaciji internetskih preglednika

 

 

Učinkoviti alat za upravljanje kolačićima dostupan je i na stranicama http://www.youronlinechoices.com/hr/

 

5.4. Linkovi

 

Naše web stranice sadrže linkove na druge web stranice koje su praktične i sadrže informacije. Napominjemo da ove stranice mogu posjedovati i upravljati njima druge tvrtke i organizacije, a koje imaju drugačija načela sigurnosti i zaštite osobnih podataka. Naše društvo nema nikakvu kontrolu i ne snosi odgovornost za bilo kakve informacije, materijal, proizvode ili usluge koje se nalaze na tim web stranicama ili su dostupne putem njih.

 

 1. Kontaktirajte nas

 

U slučaju bilo kakvih pitanja, komentara i zahtjeva u vezi s ovim Načelima, ne ustručavajte se kontaktirati nas na adresi ili potrošačkom telefonu navedenom u podnožju ovih Načela ili putem e-mail adrese info@dovido.hr

 

Kontakt: Dovido s.r.o.

Štiavnička 561

97681 Podbrezová

 

Služba za kupce: info@dovido.hr (samo na engleskom jeziku)

 

 1. Učinkovitost

 

Ova Načela zaštite osobnih podataka primjenjuju se od 1.8.2020.


Besplatna dostava

iznad 150 €

Artikli su na zalihi otpremamo odmah
Najširi asortiman tapeta i dekoracija
Proizvedeno u EU vrhunska kvaliteta tiska